(ВІДЕО) Шлях воїна має бути досконалим, варіативним і покликаним захищати Вітчизну

НАЗАД
23 березня 2024 11:07

Прикордонник на псевдо «Паштет» нищив ворога в розвідці, під час штурмів, а наразі чистить землю Батьківщини від російської нечисті за допомогою безпілотної авіації.

Каже, основне завдання – зробити ворогу важке перебування на українській землі і створити захищеність своїх позицій і особового складу.

«Паштет» службу в прикордонному відомстві проходить з 2020 року. До цього був контракт в Збройних Силах України. Перший бойовий досвід отримав на кордоні з білоруссю. Під час виконання завдань його групою повітряної розвідки було виявлено місце дислокації російської механізованої бригади в межах Київської області.

«Бачили, як особовий склад противника грав у футбол. В результаті чітких та злагоджених дій під час вогневого ураження противника їх «гра» скінчилася», - каже прикордонник та зазначає, що не дивлячись на подальшу втрату безпілотника, ворог зазнав значних втрат в живій силі та техніці.

Надалі на шляху захисника було призначення в бойовий підрозділ Житомирського загону – прикордонну комендатуру швидкого реагування, перша ротація в зону активних бойових дій на Сватівський напрямок Луганщини та друга – Авдіївський напрямок Донеччини.

На Луганщині він у складі підрозділу проводив розвідувальні, пошукові та штурмові дії, знищуючи окупантів. На Донеччині, під час другої ротації, прикордонник виконував завдання виключно пов’язані з використанням безпілотної авіації.

«Виявляли ворога, виявляли мінометні розрахунки й виконували завдання з коригування артилерії та ударних дронів»,- згадує Паштет. І додає: «Також коригували міномети та автоматичні гранатомети».

Пам’ятає, як виявили позицію окупантів на одному з териконів, де перебувала значна кількість ворожого особового складу. За їх коригуванням два FPV-дрони зробили свою роботу – позиція перестала існувати, а з нею – не одна трійка ворожих загарбників.

Основним завданням каже захисник, окрім виявлення ворога, його техніки, а також коригування власних засобів ураження, для аеророзвідника є забезпечення контролю та спостереження за підходами до власних позицій, особливо в нічний час. Вкрай важливо вчасно виявити наступ противника та забезпечити безпеку персоналу від ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

«Набагато ефективніше спостерігати з дрона, тому що на позиціях й з окопів не завжди все видно. Бачимо рух ворога – відразу туди коригується артилерія», - зазначає прикордонник. Каже – потрібно зробити все так, щоб у побратимів було якнайспокійніше на позиціях.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси